Nederland Actueel
Algemeen nieuws

Serviërs massaal de straat op om te protesteren tegen de regering

In Belgrado zijn zaterdagavond weer duizenden betogers de straat opgetrokken om te protesteren tegen de Servische president Aleksandar Vucic. Ooggetuigen schatten dat meer dan twintigduizend manifestanten door het centrum van de hoofdstad trokken.

De betogers droegen spandoeken met daarop slogans tegen de regering: “Ik zal niet zwijgen”, “Ik ben niet dom”, of “Waarom vechten wij tegen alle buurlanden?”. Het was al de vierde dag op rij dat manifestanten de straat op trokken. Ze protesteren tegen het geweld tegen critici van de regering, dat volgens hen wordt getolereerd.

Oppositiepartijen vanuit het hele politieke spectrum, gaande van links tot extreemrechts, hadden opgeroepen tot de betogingen. De protesten zijn ook gericht tegen de partijdigheid van de openbare omroep, die de kaart zou trekken van de regering van Vucic.

De aanleiding voor de betogingen was de brutale aanval op de voorzitter van Servisch Links, Borko Stefanovic, eind november in de Zuid-Servische stad Krusevac. De dader werd later opgepakt. Vucic veroordeelde de aanslag, maar de oppositie blijft de president verantwoordelijk stellen. Ze beschuldigt hem ervan dat Vucic met zijn agressieve retoriek tegen critici en oppositieleden een klimaat van geweld heeft geschapen.

 

Whatsapp ons voor tips op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@nederlandactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

HP verliest ook cassatiezaak tegen 123inkt.nl

Redactie

Bedreigen van wethouders is niet acceptabel en zeker niet effectief

Redactie

Bestuurder Eric Hisgen van Amstelring kondigt vertrek aan

Redactie

ACM controleert reisaanbieders op naleving regels reisgarantie

Redactie

Belcentrale volgt KPN met pilot voor uitfaseren koper in FttH-gebieden

Redactie

11 aanhoudingen, 2 onderzoeken, illegale sigarettenhandel

Redactie