Nederland Actueel
De actie heeft € 35.020,82 opgeleverd.
Algemeen nieuws

Statiegeldactie Dirk levert ruim 35.000 op

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 35.020,82 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

PRACHTIGE CHEQUE
Benjamin (2 jaar) was het boegbeeld van de actie en stond op alle posters en inzamelzuilen in de supermarkten. Rob Roskam, manager winkelinrichting van Dirk van den Broek overhandigde hem op donderdag 25 oktober een cheque met daarop een bedrag van maar liefst €35.020,82. Benjamin heeft het Guillain-Barré Syndroom (GBS).

Een spierziekte die plotseling opkomt, waarbij de spieren binnen enkele dagen hun kracht verliezen. De symptomen verergeren zo snel dat mensen binnen een dag totaal verlamd kunnen raken. Er is nog geen behandeling voor deze spierziekte, daarom is wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan het Prinses Beatrix Spierfonds meer onderzoek doen naar spierziekten.

“Voor het zesde jaar op rij zet de Dirk van den Broek en haar klanten zich in voor mensen zoals Benjamin. Wij zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze landelijke statiegeldactie, dank aan alle mensen die hun bonnetje hebben gedoneerd”, aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Partydrugs lachgas eist eerste slachtoffers

Redactie

Het schiet niet op met de hygiëne op scholen

Redactie

Einde aan bezuinigingen regionale omroepen

Redactie

Kwart kinderboerderijen rookvrij

Redactie

Amsterdamse Ronald McDonald Huizen vieren fusie met nieuwe ambassadeur

Redactie

Plaatsing eerste elektrische crematieoven van Nederland in Geleen

Redactie