Nederland Actueel
Luchtvaart

Vliegroutes slippen dicht, rekening houden met ernstige vertragingen

SCHIPHOL – Volgens luchtvaartdeskundige David Marsh moeten we de komende jaren ernstig rekening gaan houden met flinke vertragingen op vliegvelden, schrijft NH Nieuws. De Europese vliegvelden, waaronder dus Schiphol, kunnen volgens zijn berekeningen de groei niet aan.

Marsh, die dataonderzoeker is bij Europese luchtverkeersleider Eurocontrol, maakt zich grote zorgen over de choas die dreigt in het Europees luchtruim als knelpunten niet worden aangepakt.

53 procent meer vluchten in 2040
In een rapport dat onlangs gepubliceerd is, berekent Eurocontrol hoe het luchtverkeer boven Europa er in 2040 uit gaat zien. In dit rapport schetst ze de verwachting dat het aantal vluchten boven het continent met 53 procent gaat stijgen. Dit zou dan betekenen dat vluchthavens zo druk worden dat een kleine afwijking van het vliegschema grote gevolgen heeft voor andere vluchten.

Forse toename vertragingen
Concluderend zegt David Marsh: “Straks krijgt bijna een half miljoen passagiers per dag met een vertraging tot twee uur te maken.” Met andere woorden: “Het dreigt een puinhoop te worden.”

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Claimbureaus betwisten onafhankelijkheid Consumentenbond

Redactie

Nederland stapt in alliantie voor betere positie luchtvaartpersoneel

Redactie

Düsseldorf Airport: klaar voor de start met slimme sensortechnologie

Redactie

Londense luchthaven Gatwick verkocht aan Frans bouwconcern Vinci

Redactie

Duizenden reizigers in Europa getroffen door staking bij Ryanair

Redactie

KLM grondpersoneel: ‘piloteneisen asociaal’

Redactie