Nederland Actueel
Algemeen nieuws

VNO-NCW boos over valse berichtgeving lastenverhoging DGA’s

VNO-NCW wijst ten stelligste de berichtgeving door anonieme bronnen af dat het plan om de lasten voor DGA’s te verhogen van haar afkomstig zou zijn. Voorzitter Hans de Boer: “Het idee dat een maatregel die 1,8 miljard euro onttrekt aan ondernemingen uit onze koker zou komen, is waanzin. Dat kan een kind bedenken”. 

DGA-ondernemers moeten nimmer fiscaal worden gedwongen onnodig investeringsruimte uit hun ondernemingen te trekken. De inzet van VNO-NCW was, is en blijft dat het box-2 tarief op het huidige niveau van 25% moet blijven. En dat alleen wanneer dat het geval is, er een gespreksbasis is voor het maximeren van de rekening courant regeling. Een dergelijke maatregel kan  bovendien geen betrekking hebben op bestaande gevallen. Daarvoor dient altijd een eerbiedigende werking te gelden.

De voorstellen van het kabinet voor zowel het box 2 tarief (26,9%) als de rekening courant-maatregel (ook bestaande gevallen) voldoen niet aan de uitgangspunten van VNO-NCW. De ondernemersorganisatie is met de staatssecretaris van Financiën overeengekomen om op korte termijn om de tafel te gaan.

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Proef met Treinalert: meld overlast in de trein per sms of app

Redactie

VEH: parkeervergunning fors duurder in grote steden

Redactie

Bestuurder Eric Hisgen van Amstelring kondigt vertrek aan

Redactie

Populaties van 13 van de 20 stadsvogels afgenomen

Redactie

Silvio Berlusconi verdacht van omkoping getuige

Redactie

Raad van State: Sms- en WhatsApp-berichten zijn te wobben

Redactie