Nederland Actueel
Automotive

VNO-NCW: Voorzichtig zijn met plannen voor elektrische auto’s

‘De gedachte achter het Amsterdamse plan voor elektrisch verkeer is zeker te prijzen, maar we moeten wel realistisch blijven.’ Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland over het voornemen van Amsterdam om in 2030 alleen nog elektrische voertuigen in de stad toe te laten. De ondernemingsorganisaties wijzen op de hoge kosten van elektrische auto’s en vinden dat dit soort plannen landelijk en landelijk geharmoniseerd moeten worden geregeld, en niet per stad.

Genoeg auto’s?

De vraag is überhaupt of er in 2030 voldoende elektrische auto’s op de markt beschikbaar zijn. Dat geldt ook voor de oplaadcapaciteit. Daarnaast zullen deze auto’s voorlopig aan dure kant blijven. ‘Zijn ze wel betaalbaar voor de gewone burger?’ VNO-NCW en MKB-Nederland vragen zich ook af wat deze plannen betekenen voor ondernemers: moeten alle bestelauto’s ook elektrisch? Is dat betaalbaar?

Draagvlak

De VNO-NCW en MKB-Nederland vrezen dat het plan ertoe kan leiden dat burgers en ondernemers terughoudend worden ten opzichte van verduurzaming. ‘Het draagvlak voor de energietransitie zou daardoor af kunnen nemen.’

Reageer op dit onderwerp

Heeft u dit ook al gelezen

Aantal youngtimers meer dan verdubbeld

Redactie

98,4% van afgedankte auto nuttig toegepast

Redactie

Lightyear One gaat record meest aerodynamische productieauto breken

Redactie

Minister Van Nieuwenhuizen complimenteert nieuwe Ridders

Redactie

Chicks love Diks – al 70 jaar autoverhuur door Diks en dun

Redactie

Fastned geeft nieuwe obligaties uit met 6% rente

Redactie